Winkelwagen — €0,00

Winkelwagen

  • Geen producten in uw winkelwagen.

Recepten

Week 47
Lekkere stamppot met een pittige bite

Ingrediënten:

*Winterpenen, 300 gram
*Amandelen, 1 handje
*Groenselderij, 6 scheuten
*Geraspte kaas, 100 gram
*Texelster aardappelen, 800 gram
*Uien, 2 stuks
*Knoflook, 2 teentjes

Uit de voorraadkast:
*Boter
*Olijfolie
*Peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de uiteindes van de selderij en snijd de stelen in kleine stukjes. Snijd 1 winterpeen met een dunschiller in dunne linten met een dunschiller en snijd de rest in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  3. Kook de aardappelen circa 18 minuten, giet af en bewaar in de pan. Stamp de aardappelen tot een puree en meng met een klontje roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
  4.  Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook circa 4 minuten. Voeg de selderij en de kleine stukjes wortel toe, bak circa 5 minuten.
  5.  Voeg de stukjes winterpeen, de selderij en de geraspte kaas toe aan de aardappelpuree. Vul de ovenschaal met de aardappelpuree. Dek de aardappelpuree af met de wortellinten, amandelen en geraspte kaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak circa 8 minuten tot de kaas is gesmolten.
  6. Verdeel de wortelstamppot over de borden en eet smakelijk!
TIP: Schep er op het laatst rucola doorheen voor een scherpe bite!

Week 48
Jamaicaanse Jerk Chicken met kokos plakrijst

Ingrediënten:

* 4 kippenbouten, ca 450 gram (óf kipfilet)
* 1 ui
* 3 teentjes knoflook
* 1 limoen
* 1 sinaasappel
* 1 broccoli
* 1 rode paprika
* 1 ananas
* paar verse tijmtakjes
* 4 personen basmati rijst

Uit de voorraadkast:
* 3 eetlepels balsamico azijn
* 1-4 eetlepels tabasco
* 1 eetlepel lichte basterdsuiker
* 2 theelepels piment
* 2 theelepels grove mosterd
* 1 theelepel kaneel
* scheut sojasaus
* scheut kokosmelk

1.Begin dit heerlijke recept vol overgave en start met het prepareren van de marinade. Snipper de ui en snij de tenen knoflook in kleine stukjes. Neem een schaal en meng daarin de sojasaus, kaneel, grove mosterd, piment, basterdsuiker, balsamico azijn, sap van een halve sinaasappel, sap van de hele limoen, de helft van de tijm en de tabasco tot een mooi geheel. Voeg de ui, knoflook en de drumsticks hier aan toe en dek af. De smaken komen het best tot zijn recht wanneer deze minimaal een nachtje verblijft in de koelkast.

Als je toch de tijd neemt om de kip goed te laten marineren, probeer dan ook eens de ultieme tijm-tip en plaats deze in een zakje een nacht in de vriezer. De volgende dag het zakje tussen je handen rollen en alle blaadjes komen eenvoudig van de takjes af!

1. Snij vervolgens de rode paprika en broccoli in kleine stukjes. Snij de overgebleven halve sinaasappel in grove partjes en doe dit ook met 1/4 ananas. De broccoli kort blancheren en de ananas kort grillen.

2. Bak de kippenbouten ongeveer 40 minuten totdat ze een mooie donkere kleur hebben. Verwarm in de tussentijd de oven op ongeveer 190 graden. Kook de rijst en voeg later een scheutje kokosmelk toe. Leg, ongeveer 10 minuten, de sinaasappelparten, ananasblokjes, broccoli en paprikastukjes op een plaat in de oven.

3. Serveer vervolgens de kippenpoten op een bol plakrijst en leg alles wat uit de oven komt willekeurig op bord en garneer af met tijm. Een genot om te maken, een feest om naar te kijken en een smaakexplosie wanneer het de mond bereikt.

Eet smakelijk!

 

Week 49
Rundertartaar met blauwschimmelkaas, pastinaakstamp en stoofpeertjes

Ingrediënten:

• Rundertartaar, 4 stuks, ca 400 gr
• Geiten blauwschimmelkaas 55+
• Pastinaak, 500 gr
• Aardappel kruimig, 500 gr
• Groenselderij
• Stoofpeertjes, 6 st
• Crème fraiche , 125 gr
• Zwarte bessensap, Ekoland
• Salie vers

1. Schil de stoofpeertjes, verwijder het klokhuis en snijd in bv. reepjes. Kook ze in de bessensap, 100 ml water, basterdsuiker en een stokje kaneel 85 minuten op laag vuur.

2. Schil de pastinaken en aardappelen en snijd in parten. Kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de selderij in kleine stukjes. Begin te stampen, voeg een snufje peper en zout toe en de crème fraiche. Schep nadien de selderij er doorheen.

3. Bak de tartaar naar wens en gratineer vervolgens de stukjes blauwschimmel.

4. Serveer de stamp en tartaar op een bord en garneer af met vers gesneden salie. De stoofpeertjes kunnen los geserveerd worden, maar ook zeker als dessert.

Eet smakelijk!